Ševčík Prostějov
Drobečková navigace

Úvod > O firmě > Aktuality > OBLEKY do tanečních

OBLEKY do tanečních



Mladí muži mohou na prvních tanečních překvapit slečny zajímavým střihem, materiálem či vzorem obleku, košilí s dlouhým rukávem, kravatou nebo doplňky. Perfektní oblečení se sladěnými doplňky nejen zvyšuje sebevědomí, ale je také předpokladem k tomu, aby muž ve společnosti zaujal.

Muži si oblékají do společnosti oblek, který se skládá z kalhot a saka ze stejného materiálu a vzoru. Za klasické barvy považujeme černou, všechny odstíny šedé a tmavomodré. Sako zapínáme na horní knoflík, spodní necháváme rozepnutý. Délka kalhot by měla být u podpadku dva prsty nad zemí.

K obleku nosíme vždy košili s dlouhým rukávem, přičemž musí z rukávu saka vyčnívat centimetr manžety košile. Košile se snadno častým nošením a praním opotřebuje a je třeba ji průběžně měnit. Košile by měla viset na ramínku a před nošením by se měla ještě přežehlit.  Klasická společenská košile je bílá, ale můžeme využít i bleděmodrou, krémovou případně další barvy v decentních tónech. 

Barvu kravaty a její vzor volíme podle barvy a vzoru košile a saka. Kravata by měla být uvázána tak, aby zakrývala sponu opasku,  volný konec zasunujeme za záložku na zadní straně kravaty. Kravatu můžeme doplnit kravatovou sponou, která by měla ladit s ostatními kovovými doplňky. Měla by být umístěna těsně nad rezevírajícími se klopami saka. Místo kravaty lze zvolit i variantu motýlku.

Kapesníček je dalším zdobným prvkem a prozrazuje nápaditost muže, díky němu může ve společnosti  vyniknout a upoutat pozornost.

Opasek je vidět, takže by měl ladit s barvou bot. Přezka by měla být pro společenské příležitosti zajímavá a elegantní. Opasek by měl mít správnou délku tzn. zapínat na třetí dírku. Místo opasku můžeme volit šle. Nikdy ovšem šle a opasek dohromady.

Dalším zajímavým zdobným doplňkem mohou být manžetové knoflíčky.

Rukavičky se běžně již nenosí, jsou předepsány v některých  tanečních kurzech.

Ponožky by měly ladit s barvou bot. Důležitá je i délka ponožek, ta by měla být co nejvyšší, tak aby nebylo vidět holé lýtko nohy při sezení.

Boty volíme vždy šněrovací podle barvy obleku.